لوگو دکتر سپیده فاضلی
آندوسکوپی بینی چیست؟
۵ دقیقه
آندوسکوپی بینی

آندوسکوپی بینی چیست؟

آنچه می خوانید...

آندوسکوپی بینی روشی برای بررسی مجرای بینی و سینوس ها است و با وسیله ای به نام آندوسکوپ انجام می شود. این وسیله یک لوله نازک و انعطاف پذیر است که یک دوربین کوچک است که شامل نور است. یک پزشک متخصص گوش و حلق و بینی اغلب این روش را در مطب خود انجام می دهد.

سینوس ها گروهی از فضاها هستند که توسط استخوان های صورت شما تشکیل می شوند. آنها با حفره بینی شما ارتباط دارند. این فضای پر از هوا در پشت بینی قراردارد.

در طول این عمل آندوسکوپی پزشک متخصص آندوسکوپ را در بینی شما قرار می دهد. او آن را از طریق مجرای بینی و سینوس شما هدایت می کند وتصاویر این ناحیه از طریق آندوسکوپ قابل مشاهده است. این روش می تواند به تشخیص و درمان بیماری ها کمک کند. در برخی موارد، ممکن است از ابزارهای کوچک برای گرفتن نمونه های کوچک از بافت یا انجام کارهای دیگر استفاده شود.

دلایل انجام آندوسکوپی بینی

چرا ممکن است نیاز به آندوسکوپی بینی داشته باشم؟

اگر شما مشکلاتی مانند موارد زیر دارید، پزشک شما ممکن است به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشد و نیاز به آندوسکوپی بینی داشته باشید:

  • گرفتگی بینی
  • انسداد بینی
  • عفونت بینی و سینوس (رینوسینوزیت)
  • پولیپ بینی
  • تومورهای بینی
  • خونریزی بینی
  • از دست دادن توانایی بویایی
  • نشت مایع مغزی نخاعی

آندوسکوپی می تواند جزئیات خاصی مانند محل خونریزی و تورم بافت بینی را نشان دهد. همچنین می توان از آن برای تشخیص سرطان استفاده کرد.

در برخی موارد می توان از آندوسکوپی به عنوان درمان استفاده کرد. به عنوان مثال، ممکن است برای یک کودک برای خارج کردن یک جسم خارجی از بینی او انجام شود.

پزشک شما همچنین ممکن است آندوسکوپی را توصیه کند تا ببیند که آیا پولیپ بینی کوچک شده است یا خیر.

رینوسینوزیت یکی از شایع ترین دلایل آندوسکوپی بینی است. ممکن است علائمی مانند گرفتگی بینی، مایع زرد یا سبز رنگ از بینی و درد صورت داشته باشید. پزشک شما می تواند از آندوسکوپ برای جستجوی تورم و پولیپ استفاده کند.

او ممکن است چرک را از ناحیه آلوده جمع کند.  آندوسکوپی همچنین می تواند به نشان دادن عامل ایجاد عفونت و بهترین روش درمان آن کمک کند.

پزشک از آندوسکوپ بینی برای انجام جراحی کم تهاجمی استفاده می کند. این کار در بیمارستان یا مرکز جراحی انجام می شود. می تواند شرایطی مانند عفونت سینوس، پولیپ بینی و تومورهای بینی را درمان کند. جراحی با ابزار بسیار کوچک انجام می شود و نیازی به برش خارجی نیست.

خطرات آندوسکوپی بینی چیست؟

آندوسکوپی به طور کلی بی خطر است. اما ممکن است عوارض نادری داشته باشد مانند:

  • خونریزی بینی
  • غش کردن
  • واکنش مضر به ضد احتقان یا بی حس کننده

اگر دچار اختلال خونریزی هستید یا اگر رقیق کننده خون مصرف می کنید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای خونریزی باشید. خطرات شما ممکن است بسته به سن و سایر شرایط سلامتی شما متفاوت باشد.

چگونه برای آندوسکوپی بینی آماده شوم؟

ممکن است نیاز باشد قبل از انجام عمل، مصرف داروهای رقیق کننده خون را متوقف کنید. قبل از عمل باید بتوانید به طور معمول غذا بخورید و بنوشید. پزشک دستورالعمل های لازم را در مورد آنچه که قبل از آزمایش باید انجام دهید به شما می دهد.

درست قبل از عمل، ممکن است یک ضد احتقان موضعی به بینی شما اسپری شود. این به کاهش تورم کمک می کند و به آندوسکوپ بینی اجازه می دهد که به راحتی از حفره بینی و سینوس ها عبور کند. همچنین ممکن است بینی شما با یک ماده بی حس کننده اسپری شود که برای مدت کوتاهی بینی شما را بی حس می کند. در موارد خاص، ممکن است به تزریق بی حسی نیز نیاز داشته باشید.

نحوه انجام آندوسکوپی بینی

آندوسکوپی بینی چگونه انجام می شود؟

  1. در ابتدا روی صندلی خواهید نشست و پس از بی حس کردن ناحیه، پزشک آندوسکوپ را در یک طرف بینی شما قرار می دهد.
  2. در یک سوراخ بینی، پزشک آندوسکوپ را به سمت جلو هل می دهد تا بخشی از حفره بینی و سینوس ها را مشاهده کند.
  3. او ممکن است این مرحله را ۲ بار دیگر در همان سمت بینی شما تکرار کند.
  4. سپس پزشک ممکن است این روش را در طرف مقابل بینی شما تکرار کند.
  5. در صورت نیاز، ارائه دهنده شما ممکن است یک نمونه بافت را به عنوان بخشی از آندوسکوپی بردارد و برای بررسی به آزمایشگاه بفرستد.

بعد از آندوسکوپی بینی چه اتفاقی می افتد؟

اگر عمل خود را در مطب انجام داده اید، باید بتوانید بلافاصله بعد از عمل به خانه بروید. شما باید بتوانید به طور معمول به فعالیت های خود ادامه دهید. اگر خونریزی بینی دارید که از بین نمی رود، به پزشک خود اطلاع دهید.

در موارد دیگر، ممکن است پزشک بخواهد آزمایش های بیشتری مانند سی تی اسکن را تجویز کند. اگر در طول عمل خود بافت برداشته اید، ممکن است این نتایج چند روز طول بکشد تا عود کند.

تمام دستورالعمل های پزشک خود را در مورد داروها پیگیری کنید.

دکتر سپیده فاضلی

متخصص گوش، حلق و بینی
- دارای بورد تخصصی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *